Ο Σύνδεσμος απευθύνεται διακλαδικά στους συναδέλφους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς εν ενεργεία και εν αποστρατεία.
Στους ελαφράς υπηρεσίας-υπηρεσίας γραφείου-υπηρεσίας ξηράς-υπηρεσίας εδάφους.
Σε αυτούς που βρίσκονται σε μακρά αναρρωτική άδεια.
Σε συναδέλφους με συζύγους και τέκνα με προβλήματα υγείας, όπως επίσης και τα μέλη όλων των παραπάνω.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2020

Ο ΠΑΣΥΣΕΚ παρευρέθηκε σε ψηφιακή συνάντηση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία


 

Αρ. πρωτ.:58/2020

Άρτα, 8 Δεκεμβρίου 2020

 

          

 

 

 


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) μετά από πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας, παρευρέθηκε στην ψηφιακή συνάντηση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, η οποία διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία και τη Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί για πρώτη φορά, εκπρόσωποι από σχεδόν το σύνολο όλων των φορέων που εκπροσωπούν κάθε είδους αναπηρία.

 

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Ο Υπουργός τόνισε την ανάγκη για προσβασιμότητα και ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε όλα τα Υπουργεία. Παρεμβάσεις έκανε ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) κα Μαρία Γαβουνέλη και ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στεργίου. Το συντονισμό είχε ο Γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Λολίτσας.

 

Το Σύνδεσμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Χαλάστρας όπου και ανέφερε: ¨Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) εκφράζει τη χαρά και την ικανοποίηση για την πρόσκλησή του από τη Νέα Δημοκρατία, στη σημερινή ουσιαστική συνάντηση προς ανάδειξη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης περί δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία. Ο Σύνδεσμος απευθύνεται διακλαδικά στους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς εν ενεργεία και εν αποστρατεία. Στους Ελαφράς Υπηρεσίας – Υπηρεσίας Γραφείου – Υπηρεσίας Ξηράς – Υπηρεσίας Εδάφους, όπως επίσης σε όσους έχουν συζύγους και τέκνα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Συγχαίρουμε τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στη χώρα μας για τα Άτομα με Αναπηρία και είμαστε στη διάθεση όλων σας να συμβάλλουμε από μέρους μας με τις προτάσεις μας, για την μέριμνα των Ατόμων με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως επίσης και τα μέλη αυτών¨.Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

Δημήτριος Χαλάστρας

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ – ΥΓ)

6932467666

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Ιωάννης Κορίλλης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

6977242188