Ο Σύνδεσμος απευθύνεται διακλαδικά στους συναδέλφους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς εν ενεργεία και εν αποστρατεία.
Στους ελαφράς υπηρεσίας-υπηρεσίας γραφείου-υπηρεσίας ξηράς-υπηρεσίας εδάφους.
Σε αυτούς που βρίσκονται σε μακρά αναρρωτική άδεια.
Σε συναδέλφους με συζύγους και τέκνα με προβλήματα υγείας, όπως επίσης και τα μέλη όλων των παραπάνω.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2020

Ο ΠΑΣΥΣΕΚ καταγγέλλει την αποστρατεία Στελεχών με ανίατα νοσήματα από το ΥΠΕΘΑ


 

Αρ. πρωτ.:59/2020

Άρτα, 12 Δεκεμβρίου 2020

 

 

         

 

 

 

 

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) έλαβε την παρακάτω επιστολή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σε απάντηση της επιστολής του Συνδέσμου με θέμα: Απαλλαγή Στρατιωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις με ανίατες ή δυσίατες παθήσεις, από τέλη ταξινόμησης, τέλη κυκλοφορίας και χορήγηση δελτίου στάθμευσης ΑμεΑ (αρ. πρωτ.: 36/2019).

 

Μετά λύπης του ο Σύνδεσμος διαπίστωσε ότι η απάντηση που δόθηκε με καθυστέρηση ενός έτους και πλέον από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, περιείχε ως απάντηση επί λέξη το εξής: “Η δυνατότητα παραμονής στην ενεργό υπηρεσία μονίμων στελεχών με ανίατα νοσήματα πρόκειται να καταργηθεί με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία”.

 

          Ο Σύνδεσμος ουδέποτε ερωτήθηκε - ενημερώθηκε για την επικείμενη προς ψήφιση νομοθετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ένα τόσο σοβαρό θέμα και καταγγέλλει την εν λόγω ενέργεια εις βάρος των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατες παθήσεις και νοσήματα, που οδηγούνται προς την αποστρατεία τους.

 

          Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.), ουδέποτε θα δεχθεί να μπει το αναφερθέν θέμα σε νομοσχέδιο χωρίς πρώτα να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωσή του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  Επίσης, με έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο όπου και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, αποφάσισε για τις περαιτέρω ενέργειές του προς κάθε εμπλεκόμενο με την αναπηρία Φορέα – Θεσμό στη χώρα μας.

 

         

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

Δημήτριος Χαλάστρας

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ – ΥΓ)

6932467666

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Ιωάννης Κορίλλης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

6977242188