Ο Σύνδεσμος απευθύνεται διακλαδικά στους συναδέλφους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς εν ενεργεία και εν αποστρατεία.
Στους ελαφράς υπηρεσίας-υπηρεσίας γραφείου-υπηρεσίας ξηράς-υπηρεσίας εδάφους.
Σε αυτούς που βρίσκονται σε μακρά αναρρωτική άδεια.
Σε συναδέλφους με συζύγους και τέκνα με προβλήματα υγείας, όπως επίσης και τα μέλη όλων των παραπάνω.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2020

Προτάσεις του ΠΑΣΥΣΕΚ με θέμα Συντάξεις Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνο και σύζυγο ΑμεΑ

ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)

                Αρ. πρωτ.:57/2020

               Άρτα, 22 Οκτ 2020

 

              

 

 

ΘΕΜΑ: Συντάξεις Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνο και σύζυγο ΑμεΑ


ΣΧΕΤ:   Ν.3865/2010                      

                           

           

            Σας αναφέρουμε ότι για όλο τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ισχύει διάταξη του ως άνω σχετικού Νόμου (Κεφάλαιο Δεύτερο/άρθρο 6/παρ. 7α), όπου αναφέρει: «όσοι έχουν ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιά αρκεί η συμπλήρωση του πεντηκοστού (50ου) έτους ηλικίας τους εφόσον έχουν εικοσιπενταετή (25ετή) πλήρη πραγματική συντάξιμη υπηρεσία».

 

            Τις ημέρες όπου και διανύουμε υπάρχει η διαβούλευση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» και συγκεκριμένα στο άρθρο 31 όπου και αναφέρει: «Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων πασχόντων από κυστική ίνωση ή μόνιμη ορθοκυστική διαταραχή».

 

            Ο Σύνδεσμος χωρίς να είναι κριτής του νομοθέτη, αλλά ως οι ίδιοι Άτομα με Αναπηρία και μέλη αυτών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, θεωρεί ότι γίνεται επιλεκτική διάκριση για μια ακόμη φορά στο θέμα αναπηρίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

            Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των Ελλήνων και βάση του σχετικού, ο Σύνδεσμος προτείνει την εξής προσθήκη στο άρθρο 31, ότι δηλαδή ισχύει σε όλο το Δημόσιο τομέα για όσους έχουν τέκνο ΑμεΑ: «προκειμένου για όσους έχουν ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιά, τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συνταξιοδοτούνται μετά από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει εικοσιπενταετή (25ετή) πλήρη πραγματική συντάξιμη υπηρεσία».

 

            Εκτός αυτού, ζητούμε στο άρθρο 31 την προσθήκη για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με σύζυγο ΑμεΑ, όπως ζητούμε και για τα Στελέχη με τέκνο ΑμεΑ.

 

            Τέλος, έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχει ειδικό μισθολόγιο και ότι δεν μπορεί να υπάρχει εξίσωση με τους Δημοσίους υπαλλήλους στο θέμα συνταξιοδότησης.

 

              Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και αγαπητό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ζητούμε από εσάς ως Τριτοβάθμιο όργανο αναπηρίας στη χώρα μας, όπως εξηγήσετε σε όλα τα Υπουργεία ότι το άρθρο του Συντάγματος περί Ισότητας των Ελλήνων, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για αναπηρία, θα πρέπει να ισχύει και στις Ένοπλες Δυνάμεις επιτέλους.

 

            Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

           

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Χαλάστρας

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ-ΥΓ)

6932467666

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Κορίλλης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

6977242188