Ο Σύνδεσμος απευθύνεται διακλαδικά στους συναδέλφους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς εν ενεργεία και εν αποστρατεία.
Στους ελαφράς υπηρεσίας-υπηρεσίας γραφείου-υπηρεσίας ξηράς-υπηρεσίας εδάφους.
Σε αυτούς που βρίσκονται σε μακρά αναρρωτική άδεια.
Σε συναδέλφους με συζύγους και τέκνα με προβλήματα υγείας, όπως επίσης και τα μέλη όλων των παραπάνω.

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020

Πανελλήνια Εθελοντική Αιμοδοσία του ΠΑΣΥΣΕΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την επιστολή από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας του Υπουργείου με τον Σύνδεσμο, με την οποία προέτρεπε τον Σύνδεσμο σε Πανελλήνιες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Το αίμα σώζει ζωές, ιδιαίτερα σε περιόδους πανδημίας. Περίπου 580.000 μονάδες αίματος συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, όμως τις τελευταίες ημέρες, λόγω φόβου για τον κορωνοϊό τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 20%. Είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα στη χώρα μας, γιατί έχουμε ανθρώπους που κάνουν συνέχεια μεταγγίσεις με μεσογειακή αναιμία και αιματολογικές κακοήθειες.

Ο Σύνδεσμος με την υπ΄αριθμ. 32/05-04-2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοινώνει έκκληση για Πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία απευθυνόμενη σε όλους τους Έλληνες πολίτες με ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, αρχή θα έχει την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 και θα λήξει την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι για το που πραγματοποιούνται ήδη αιμοδοσίες, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (www.ekea.gr) προς ενημέρωσή τους, όπως επίσης μπορούν να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους ανά περιοχή για τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας που ήδη υπάρχουν.

Οι εθελοντές αιμοδότες κατά την διάρκεια της αιμοληψίας, να αναφέρουν ότι οι μονάδες αίματος θα πηγαίνουν στην τράπεζα αίματος του Συνδέσμου με την επωνυμία ¨Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.)¨. Εν συνεχεία, ο Σύνδεσμος θα παραδώσει τις μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προς χρήση των ανωτέρω. Υπεύθυνος της Πανελλήνιας εθελοντικής αιμοδοσίας για τον Σύνδεσμο ορίζεται ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Μαρκοστάμος (τηλ: 6976021133).